Türk REACH Yönetmeliği “KKDİK” ile Uyumluluk

blog 6 bg

Sayın KKDİK Tescil Sahibi,

Türkiye’de (TR) kimyasal madde satışına devam etmek isteyen her şirket için REACH Yönetmeliği KKDİK düzenlemesine uyum zorunludur. Türkiye dışında bulunan şirketlerin, maddelerini bilindiği gibi kaydedebilmeleri için Türkiye’de bir Tek Temsilciye (OR) sahip olmaları gerekmektedir.

DORUKSİSTEM olarak, Türkiye’ye kimyasal madde ihraç eden şirketler için Sadece Temsilci (OR) hizmeti ve düzenleyici izleme hizmeti sunabiliriz. Tek Temsilci hizmetlerimiz, TR’li olmayan şirketlerin Türkiye REACH KKDİK kayıt sürecinde yer almalarını sağlar. ÇŞB’ye başarılı bir kayıt dosyası sunmak için gereken tüm CLP ve Pre-SIEF kayıtlarını (ön kayıt olarak bilinir) ve kayıt çalışmalarını yürüten Tek Temsilci olarak hareket ediyoruz.

Buna ek olarak, uzun vadeli bir yasal mevcudiyet, müşteri temsilciliği sağlıyor ve gerekli tüm zorunlu sürekli veri toplama görevlerini yerine getiriyoruz. Tek Temsilci olarak, madde tanımlama, en iyi tescil stratejisi, mevcut verilerin kapsamlı bir değerlendirmesi, veri boşluklarının belirlenmesi ve bu boşlukları kapatmak için bilimsel ve ekonomik yönleri göz önünde bulundurarak test stratejilerinin tam olarak uygun bir şekilde önerilmesiyle ilgileniyoruz.

Müşterilerimize, sertifikalı ‘Kimyasal Değerlendirme Uzmanları (CAS)’ tarafından hazırlanan eksiksiz bir Kimyasal Güvenlik Raporu (KKDİK Ek-18’e uygunluk) ve tedarik zincirinde gerekli bilgilerin toplanması, üçüncü taraf erişim haklarının ve mali işlemlerin ele alınması, teknik dosyanın tamamlanması ve ÇŞB’ye OR olarak sunulması konularında yardımcı oluyoruz.

TR-CLP bildirimi, güvenlik bilgi formlarının (SDS) hazırlanması ve güncellenmesi ve bilgilerin/verilerin arşivlenmesi ve güncel tutulması teknik hizmeti tamamlamaktadır. Ayrıca gerektiğinde tehlike değerlendirmesi, maruziyet değerlendirmesi ve risk karakterizasyonu için kaynak ve uzmanlık sağlıyoruz.

Konsorsiyum/SIEF ortak kayıt faaliyetlerini kolaylaştırmak için bir hizmet de sunabiliriz (örneğin veri/maliyet paylaşımı, konsorsiyum, izleme, kayıt, irtibat ücretleri).

DORUKSISTEM, müşterinin konsorsiyumunu çalıştırmak için gerekli belgeleri hazırlayan hukuk personeli ile Konsorsiyumlara destek sağlar.

KKDİK kapsamında Konsorsiyumlara yönetim desteği sunuyoruz. Şirketlerin KKDİK yükümlülüklerini zamanında yerine getirmelerini sağlıyoruz ve ayrıca SIEF içinde ve konsorsiyum üyeleri arasında iletişimi ve bilgi alışverişini kolaylaştırıyoruz.

Buna ek olarak, taraflar arasında kararlaştırılan mali yönetimle de ilgileniyoruz. Toksikolojik testler, çevresel etkilerin ve veri paketlerinin değerlendirilmesi ve derlenmesi, insan sağlığı ve maruziyet verilerinin derlenmesi ve değerlendirilmesi, tehlike sınıflandırması ve etiketlemesinin değerlendirilmesi, maruziyet senaryoları, risk ve karakterizasyon ve kimyasal güvenlik raporlarının hazırlanması konularında teknik hizmetleri yerine getiriyoruz.

Müşterilerimize konsorsiyum oluşturma, konsorsiyum anlaşması yapma, toplantı ve konferans görüşmeleri düzenleme, dosya hazırlama ve ortak tescil süreciyle ilgili tüm iletişim konularında yardımcı oluyoruz.

Ayrıca bazen karmaşık olabilen veri ve maliyet paylaşımı konusunda da destek sunuyoruz.

Doruksistem, www.turkreach.com.tr (veya www.kkdik.eu) web sitesi ortamını oluşturarak Konsorsiyum ve SIEF ortak kayıt faaliyetlerini ve iletişimini Türkiye’de ilk başlatan lider danışmanlık şirketidir. Konsorsiyum yönetimi web sayfalarımız yakında bu web sitesi içerisinde yer alacaktır.

3cefc8 1e5f66168b9b4526840ecb9cfc643db1 mv2 768x373 1

Öte yandan, bakanlığa kayıtlı eğitmenler tarafından eğitilen tüm sertifikalı uzmanlarımızla KKDİK’in tüm gereksinimlerine uygun olarak kayıt dosyaları (veriler, tehlike değerlendirmeleri, risk değerlendirmeleri) hazırlayabiliriz. Firmamız Doruksistem aynı zamanda ÇŞB tarafından yasal KDU (CAS – Kimyasal Değerlendirme Uzmanı) eğitim firması olarak atanmıştır. CAS Eğitimleri web sitemizi www.kkdikegitim.com inceleyebilirsiniz (sadece Türkçe).

Tüm farklı tonaj bantları için kayıt verilerinin, dosyanın, uygunluk çevirilerinin ve oranlarının bir araya getirilmesi, kayıt, basitleştirilmiş ve muafiyet (polimer, Ar-Ge) bildirim planlarının güncellenmesi için gereken teslim süresine ilişkin ayrıntıları kapsayan ayrıntılı bir yanıt vermek, maddelerinize, sınıflandırmalarınıza ve tonaj bantlarınıza vb. göre zaman alacaktır. Ancak KKDİK ile ilgili detaylı sorularınız da dahil olmak üzere ihtiyacınız olan tüm detaylı bilgileri istediğiniz zaman planlayıp sunabileceğimizden emin olabilirsiniz.
AB’de bir madde için halihazırda bir REACH dosyanız varsa, mevcut IUCLID (5 veya 6) dosyalarınızın çapraz çevirileri ile KKS (ÇŞB Çevrimiçi Kimyasal Kayıt Sistemi) dosyalarını Türkçe olarak hazırlayarak sizi destekleme yeteneğine sahibiz.

Potansiyel çeviriler, yasal destek, madde tanımlama ihtiyaçları, sertifikalı uzmanlarla Türkçe SDS & eSDS uyumluluğu, SDS yönetim portalımız, Türkçe & İngilizce 7/24 acil durum numarası, Türkçe etiket doğrulama, TR Infocards, ADR/ADN/IMDG/IATA dokümantasyon & sınıflandırma desteği, tedarik zinciri iletişimi, CLP/GHS yönetim desteği, yaklaşan UFI’ler ve Zehir Merkezi bildirimleri / kayıtları, Madde İletişimi, SVHC beyanları, ithalat miktarı izleme, yasal makamlarla iletişim vb.

Bu arada, son 8 yılda yüzlerce CICR (Kimyasal Envanter Kontrol Yönetmeliği) Bildirimini ve son 3 yılda uluslararası OR ve yerel şirketler için TPR (Üçüncü Taraf Temsilcisi) olarak ön-SIEF kayıtları ile CLP kaydını tamamladık. DORUKSİSTEM tarafından 45000’den fazla GBF derlenmiş ve yerel yönetmeliklere göre Türkçe olarak hazırlanmıştır. www.msds.com.tr web sitemiz Türkiye’de çok popülerdir.

Doruksistem, Türkiye’nin en eski kimyasal kontrol mevzuat uyum danışmanlığı şirketidir. Şirketimiz 2005 yılında kurulmuş olup, 2005 yılından bu yana bu alanda AB & TR arasında görüşmelere başladıktan sonra Türkiye’deki kimyasal yönetmelik gelişmelerine odaklanmaktayız.
Türkiye’de REACH benzeri ilk Yönetmelik(ler) bildiğiniz gibi 2008 yılı sonunda yayınlandı. 2008 yılından bu yana bakanlık, sanayi, akademik dünya, sivil toplum kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odaları, ilgili profesyoneller, TÜBİTAK vb. ile birlikte çalışıyoruz.

Kısacası, Doruksistem’in TÜRK REACH Yasası KKDİK geliştirme sürecine katılımı çok güçlüdür ve basitçe şunu söyleyebiliriz: “DORUKSİSTEM, iyi deneyimli ve sertifikalı bir ekiple OR’niz olarak sizi destekleyebilir“.

Bu açıklamalar ışığında aşağıdaki gerekli bilgileri bize göndermeniz halinde kkdik@doruksistem.com.tr adresinden size teklif verebiliriz.

KKDİK, SEA ve ilgili yönetmelikler için DORUKSİSTEM hizmetleri:

İhtiyacımız olan yukarıdaki bilgilere sahip olduktan sonra KKDİK sürecinde kısa, orta ve uzun vadeli planlar için kısa bir değerlendirme sizinle paylaşılacaktır.
İhtiyacınız olan daha fazla bilgi veya sorularınız için lütfen iletişime geçmekten çekinmeyin. Teşekkürler ve Saygılarımla.
Doruksistem

DORUKSISTEM AS

Mevzuat Uyum Departmanı

Paylaş
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print

Bülten

Güncel bilgilere hızlı ulaşmak için hemen Bültenimize abone olun.