KKDİK Kayıt Ettirenlerin diğer görevlerine ilişkin Bakanlık duyurusu

blog 3 bg

Kayıt ettirenin diğer görevleri - şirket statüsünde veya kimlik bilgilerinde değişiklik

KKDİK Yönetmeliği’nin 22. maddesinin birinci fıkrasına göre, “eşyanın imalatçısı, ithalatçısı veya üreticisi olma gibi her türlü statü değişikliği” ve kayıt yaptıran şirketlerin “adres, şirket unvanı” gibi kimlik bilgileri.

Herhangi bir değişiklik olması halinde, kayıt dosyalarının yeni bilgilerle güncellenerek gecikmeksizin Bakanlığa sunulması gerekmektedir. Onaylı tescil dosyalarında şirketler tarafından yapılacak değişiklikler, gerekli olması halinde, KKDİK Yönetmeliğinin 59(1) maddesi uyarınca ücrete tabidir.

Bu kapsamda, kayıt dosyası gönderildikten sonra söz konusu bilgileri değişen firmaların, Bakanlığın Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nün https://donersermaye.csb.gov.tr/ adresinde yer alan cari yıla ait Döner Sermaye Birim Fiyat Listesinde “Tüzel Kişilik Değişikliği Dahil” olarak yer alacaktır. “Kayıt sahibi kimlik değişikliği” hizmetinin ücretini, firma büyüklüğüne uygun olarak, https://donersermaye.csb.gov.tr/ adresinden başvuru numarası almaları, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’nün Halkbank hesaplarına ödemeleri ve dekontu kısa bir açıklama ile birlikte Kimyasallar İşletme Dairesi Başkanlığı’nın kyd@csb.gov.tr e-posta adresine göndermeleri gerekiyor.

Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print

Bülten

Güncel bilgilere hızlı ulaşmak için hemen Bültenimize abone olun.