Doruksistem

Hizmetler

Kimyasal Yönetmeliklere Uyum Hizmetleri ile karmaşık yönetmelik gerekliliklerini basit ve anlaşılır bir sürece dönüştürüyor, işletmenizin zaman ve maliyetten tasarruf etmesini sağlıyoruz.

Sektörde 20 yıllık tecrübemiz ve profesyonel ekibimizle birlikte, belgelendirme sürecinizi hızlandırıyor, yönetmeliklere uyum konusunda sizlere kapsamlı destek sunuyoruz.

Hizmetlerimiz

AB REACH

Doruk Sistem olarak REACH Direktifinin daha iyi anlaşılması ve uygulamalarının tam anlamı ile yapılabilmesi için Avrupa'daki stratejik işbirliği ağlarımız ile birlikte firmalara ve sektöre yönelik özgün seminer ve çalıştayların organizasyonunu gerçekleştiriyoruz.

Test Analiz

TS veya TSEK standartlarında ürün ve üretim yeri belgelendirme için gerekli dökümantasyon hazırlama desteğini uzmanlarımızdan alabilirsiniz.

Doruk Sistem Akademi

DORUK SİSTEM AKADEMİ eğitim programları, kurum ve kuruluşların güvenli, kaliteli üretim yapabilmesi veya hizmet verebilmesi amacıyla hazırlanmış, sektöre özgü güncel örneklerle bütünleştirilmiştir.

Sektörler

Biyosidal Ürünler

Türk Mevzuatının Avrupa Birliği yönetmeliklerine uyumlaştırılması ve daha etkin bir biyosidal ürün denetimini sağlamayı amaçlayan Biyosidal Ürünler Yönetmeliği,...

Kozmetik Ürünler

11 Temmuz 2013 tarihinden itibaren, Avrupa Birliğinde piyasaya sürülen Kozmetik Ürünlere ilişkin (EC) No 1223/20092 sayılı AB Yönetmeliği'ne uygun olması gerekmektedir.

Deterjanlar ve Temizlik Maddeleri

Özellikle kuvvetli asit veya baz içeren temizlik ürünlerinin halk sağlığına ve çevreye zarar vermesinin engellenmesini, topluma güvenli şekilde ulaşmasını teminen piyasaya arz edilmeden önce Sağlık Bakanlığa yapılacak bildirimin...

Madeni Yağlar

12.02.2011 tarihli ve27844 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "MADENİ YAĞLARIN AMBALAJLANMASI VE PİYASAYA SUNUMU" hakkında tebliğ uyarınca Maden yağ üreticilerinin "GÜvenlik Bilgi Formu" (GBF-MSDS) hazırlaması şartı getirilmiştir.

Bitki Koruma Ürünleri

25.03.2011 tarihli ve27885 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN SINIFLANDIRILMASI, AMBALAJLANMASI VE ETİKETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK" Zirai ilaç ve bitki koruma ürünleri üreticilerinin ruhsatlarını yenilemek için veya yeni müracaatlarda bulunanların yükümlülükleri ve ilgililerce yapılacak düzenlemeleri kapsamaktadır.

Hizmetlerimiz

Kalıcı Organik Kirleticiler

Dolayısıyla, insan, yaban hayvanları ve diğer organizmalar POP’lere pek çok durumda nesiller boyu sürebilen uzun zaman süreleri boyunca maruz kalmakta, sonuç olarak hem akut, hem de kronik toksik etkiler meydana gelmektedir.

Ürün Güvenliği

Piyasaya nihai ürün olarak arz edilen bazı tüketici ürünlerinde kullanılan tehlikeli kimyasal maddelerin kullanımının sınırlandırılmasına ilişkin usul ve esasları 14/01/2015 Tarih ve 29236 Nolu Resmi Gazetede yayınlanarak düzenlendi.

Hizmetlerimiz

IPPC - EKÖK

2008/1/AB Direktifi ( 96/61/AB “IPPC Direktifi’nin güncellenmiş hali) yüksek kirletici potansiyeline sahip sanayi ve tarım faaliyetlerinin tüm çevresel etkilerini içine alacak şekilde tek bir çevresel izin almalarını sağlamayı hedeflemektedir.

PIC - ROTTERDAM Sözleşmesi

Bilindiği üzere 03/04/2017 tarihli Resmi Gazete’de "Bazı Tehlikeli Kimyasalların ve Pestisitlerin Uluslararası Ticaretinde Ön Bildirimli Kabul Usulüne Dair Rotterdam Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" kapsamında Türkiye Rotterdam Sözleşmesine taraf oldu.

ADR - Taşımacılık

Çok zehirli, yüksek derecede parlayıcı, basınç oluşturan ve yanıcı olarak nitelendirilen tehlikeli maddeler arasında yer alan siyanür, organo-metalik bileşenler ve ağır derecede metaller insan sağlığına ve çevreye zararlı olduklarından bu maddelerin çok düşük miktarlarının çevreye yayılması bile ciddi boyutlarda sorunlara neden olabiliyor.