Taslak KKDİK Ücretleri ÇŞB Tarafından Onaylandı

blog 7 bg
Türk REACH Yönetmeliği kapsamında kayıt sürecinin başlaması için çok az zaman kaldı KKDIK

KKDİK Yönetmeliğine göre,

Bilindiği üzere KKDİK yönetmeliği uyarınca aşağıdaki hususlar ücrete tabidir
Kayıtların başlamasına sayılı günler kala; kayıt, kayıt güncellemeleri, kamuya açıklanmayacak bilgi talepleri ve PPORD bildirimleri için ücretleri içeren Taslak KKDİK Ücret Listesi yayınlandı.
Nihai liste 2021 yılı başında ÇŞB tarafından döner sermaye aktarımı birim fiyat listesinde yayınlanacaktır.
İzinler 31/12/2023 tarihinde yürürlüğe gireceğinden, izin ücretleri daha sonra belirlenecektir.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler KKDİK Yönetmeliği kapsamında indirimli ücretlerden faydalanabilir. İndirimler https://en.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/5667/definitions-and-regulations linkinde tanımlanan şirket büyüklüğüne bağlıdır ve KKDİK kaydı için standart ücretin %80-95’ine veya daha fazlasına kadar çıkabilir.
3cefc8 09cb59bd055e46f792af0c0653b75243 mv2 768x432 1
Sadece Temsilciler (OR’ler) için, KOBİ’lere yönelik ücret indiriminin uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin ilgili değerlendirme, Bakanlık Tavsiyesine uygun olarak, söz konusu OR tarafından temsil edilen işletmenin bağlı ve ortak şirketlerinden gelen ilgili bilgiler de dahil olmak üzere ilgili verilerle belirlenecektir.
Bunu doğru yapmak önemlidir. Şirket büyüklüğünüzü yanlış beyan ederseniz, bir idari ücret ve doğru ücrete bakiye ödemeniz gerekecektir.
KKS’de dosya sunumu sürecinde sağlanan bilgilerin doğruluğu ve gerçekliğinden tamamen kayıt sahibi olarak sizin sorumlu olduğunuzu unutmayın. ÇŞB, şirket büyüklüğünüzü veya şirketin büyüklüğünü ya da bir Tek Temsilci tarafından temsil edildiğinizi belirlemek için üçüncü taraflarca verilen tavsiyelerin doğruluğu konusunda herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
3cefc8 81f558d3c50c47f89f30da61443495b4
Örnek olarak, mikro ölçekli bir Avrupa işletmesi Türkiye’de küçük ölçekli işletme olarak kategorize edilebilir. İşletme büyüklüğünüzü dikkatli bir şekilde belirlemeniz önemlidir.
KOBİ’lerin başvuruları için indirimli ücretler açıklanmıştır. Ortak kayıt yaptıran şirketler için de önemli bir maliyet avantajı söz konusudur.
Kayıt için tanımlanmış asgari ücret; 1-10 ton maddenin ortak sunumunu içeren mikro ölçekli bir işletme için 50 ₺ (Türk Lirası).
En yüksek ücret, bir maddenin 1000 tonluk tek bir gönderimini tercih eden büyük bir işletme için 15000 ₺ olarak belirlenmiştir.

Ücretlere ilişkin tabloları aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

“Şirket büyüklüğü kategorisinin nasıl belirleneceği” KKDİK için kritik bir konudur. Bu konuda desteğe ihtiyacınız olacaktır. İletişim için kkdik@doruksistem.com.tr
Risk almaya gerek yok.
Sadece kkdik@doruksistem.com.tr adresiyle iletişime geçin.

KKDİK Kayıt Sahipleri, KKDİK MBDF (TR-SIEF) ortaklarını bulmak için yakında www.kkdik.net.tr adresinde bir araya gelecekler.

KKDİK MBDF eş-kayıtlılarınızı bulmak veya takip etmek için lütfen bu siteden haberdar olun.
Paylaş
Facebook
LinkedIn
Twitter
Email
Print

Bülten

Güncel bilgilere hızlı ulaşmak için hemen Bültenimize abone olun.